Mama en baby fit programma.

        NIEUW bij Mama Academy Nederland.

                       Het mama en baby fit programma.

                                                 

Dit programma bestaat uit een lesprogramma dat gericht is op het postnataal herstel van moeders en op ontspanning en plezier voor de baby’s.

Na zwangerschap en bevalling is het niet vanzelfsprekend dat vrouwen gemakkelijk fysiek herstellen. Onder invloed van hormonen is het lichaam kwetsbaarder voor blessures, het lichaam is nog in disbalans ten gevolge van de veranderde lichaamsstabiliteit. En een veel gehoorde klacht is klachten van de bekkenbodem als ongewild urine verlies, veel druk ervaren in de onderbuik, verminderde controle over het ophouden van ontlasting en of winden.
Daarnaast is ten gevolge van een rectus diastase een veelgehoorde klacht dat vrouwen lage rugklachten hebben, pijn in de onderbuik, weinig stabiliteitsgevoel in de romp.

Tijdens deze lessen wordt er volop aandacht besteedt aan het correct trainen van de core / rompspieren als het correct gebruiken van de bekkenbodem. Een correcte ademhaling is van groot belang tijdens het activeren van zowel de rompspieren als de bekkenbodem.

Na het volgen van het mama en baby fit programma zijn vrouwen klaar om het reguliere sporten weer op te pakken en weten zij hoe zij in het dagelijkse leven correct gebruik maken van hun lichaam.

Baby’s worden gestimuleerd om te ontspannen en soepel te blijven. Voor de baby’s zijn deze lessen vooral gericht op heel veel plezier. Voor de baby’s is het een mix van baby yoga en babymassage. Ook zullen er een aantal oefeningen geïntegreerd zitten in de lessen die toegepast kunnen worden bij babykwaaltjes te hierbij valt te denken aan darmkrampen.

Voor moeder en kind zijn deze lessen een fijne toevoeging in het stimuleren van de hechting tussen moeder en kind.

Wat ga je leren tijdens dit programma;

  • Wat is postnataal herstel en waar moet je rekening mee houden.
  • Wat is een rectus diastase & hoe doe je een rectus diastase check.
  • Je leert hoe je vrouwen correct de rompspieren leert gebruiken om het herstel van een rectus diastase te bevorderen.
  • Je weet na de opleiding wanneer er contra indicaties zijn en je moet doorsturen naar een geregistreerd bekkenfysiotherapeut.
  • Je krijgt een schat aan oefeningen aangereikt die je kunt inzetten tijdens de lessen.
  • Theorie over de ontwikkelingen van een baby.
  • Theorie en vaardigheden met betrekking tot baby yoga en babymassage.
  • Je leert lessen voor te bereiden.
  • Aan het eind van de opleiding wordt de opleiding afgesloten met een praktijk examen; dat wil zeggen je geeft een zelf samengestelde les aan de mede cursisten.
  • Je krijgt tools aangereikt om je eigen bedrijf te starten.

Na het behalen van het praktijkexamen;

Na het volgen van deze 7- daagse opleiding verdeelt over meerdere weken kun je zelfstandig aan de slag met het geven van deze fijne Mama en baby fit lessen. Ieder jaar zullen er bijscholingen ingepland worden zodat je weer geïnspireerd wordt tot het aanbrengen van nog meer dynamiek in je lessen.

Kosten;

De kosten bedragen €895,- btw vrij.

Datum;

Zaterdag; 16, 23 en 30 Oktober, 13 en 20 November, 18 December examendag.